Pre- en postoperatieve begeleiding is een cruciaal proces vooraf én na je operatie. Helaas zien we nog steeds mensen waarbij er geen goede begeleiding is gegeven voor of na een operatie. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld beperkingen ontstaan in de mobiliteit van het betreffende gewricht waardoor er belemmeringen zijn in het dagelijks leven van de persoon. Of bijvoorbeeld geen goede revalidatie training na een voorste kruisband reconstructie, waardoor de sporter een grote kans heeft op opnieuw een afgescheurde kruisband of andere blessures.

Bij Fysio Hier vinden we een goede begeleiding en fysiotherapie voor én na een operatie dus heel belangrijk. We bieden hierbij ondersteuning in onder andere de volgende stappen:

Pre-operatieve begeleiding

 1. Educatie: We voorzien je van de juiste informatie vooraf aan de operatie. Wat kun je verwachten van de operatie en hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden hierop.
 2. Pijnmanagement: Het bespreken van pijnbeheersing strategieën. We bespreken wat je kan doen in welke situaties die van toepassing zijn voor jou operatie. Het is belangrijk om de pijn onder controle te krijgen zodat je goed de operatie in kan gaan.
 3. Fysieke voorbereiding: Hierbij is het BIBO concept belangrijk; namelijk Better In Better Out. Dit wil zeggen hoe beter je de operatie ingaat, hoe beter je er ook uit zal komen. Dit bevordert het herstel na de operatie.

Postoperatieve revalidatie

 1. Educatie: We voorzien je van de juiste informatie en leefregels na de operatie. Hierbij is alle tijd voor al je vragen waarmee je zit zodat je met vertrouwen je revalidatietraject in gaat.
 2. Pijnmanagement: Het bespreken van pijnbeheersing strategieën. We bespreken wat je kan doen in welke situaties die van toepassing zijn na jou operatie. Het is belangrijk om de pijn te begrijpen en controleren zodat je goed het revalidatietraject in kan gaan.
 3. Functioneel herstel: Het begeleiden van een revalidatietraject door middel van gespecialiseerde opbouwende oefentherapie en fysiotherapie.

Voor wie is pre- en postoperatieve begeleiding geschikt?

Pre- en postoperatieve begeleiding bij Fysio Hier is geschikt voor onder andere:

 • Orthopedische ingrepen (enkel, pols, elleboog, heup en knie)
 • Gewrichtsvervangingen (knieprothese, heupprothese)
 • Cardiovasculaire chirurgie
 • Ligament reconstructies (voorste kruisband, enkel ligament, etc.)
 • Achillespees ruptuur
 • Hernia (HNP, laminectomie en discectomie)

Het specifieke fysiotherapeutische revalidatietraject zal variëren op basis van het type operatie, de individuele behoeften van de persoon en de aanbevelingen van de behandeld arts. Het doel is om de optimale fysieke functie te hertellen en de persoon te begeleiden op weg naar volledig herstel.

Start met jouw pre- of postoperatieve revalidatie traject

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ons team staat klaar om je te begeleiden en te helpen bij je herstel. Neem gerust contact op voor meer informatie of plan direct een afspraak online.

Of bel ons voor een afspraak

Fysio Hier bellen0413 289 694