Sportmassage is een gespecialiseerde vorm van massage die is ontworpen om de specifieke behoeften van atleten en actieve individuen te ondersteunen. Een sportmassage is gericht op het behandelen en voorkomen van blessures die verband houden met sportactiviteiten. De massage richt zich op de spieren en weefsels die betrokken zijn bij die desbetreffende activiteiten en kan zowel voor als na de training of competitie plaatsvinden.

Wanneer en waarvoor pas je een sportmassage toe?

Een sportmassage is niet alleen voor topsporters, het biedt voordelen voor iedereen die regelmatig beweegt. Een sportmassage heeft verschillende toepassingen, waaronder:

Voorbereiding op inspanning

Voorafgaand aan een sportactiviteit kan een sportmassage worden toegepast om de doorbloeding te verbeteren en de flexibiliteit te vergroten. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het optimaliseren van de prestaties.

Herstel na inspanning

Na intensieve lichamelijke activiteit helpt een sportmassage bij het verminderen van spierpijn, het versnellen van het herstelproces en het afvoeren van afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt tijdens de inspanning.

Specifieke aandachtspunten

De therapeut kan zich richten op specifieke spiergroepen die vaak belast worden tijdens de desbetreffende sport. Dit kan helpen bij het verminderen van spiertonus (spierspanning), het oplossen van triggerpoints (knopen in spieren) en het verbeteren van de algehele gezondheid in de spier.

Bevordering van circulatie

Door middel van verschillende massagetechnieken wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat kan leiden tot een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren en een efficiëntere afvoer van afvalstoffen.

Preventie van blessures

Door regelmatige sportmassages kan de therapeut ook potentiële problemen identificeren, zoals spierspanningen of disbalans, en advies geven over hoe deze te voorkomen.

Wat zijn de effecten van een sportmassage?

Er zijn een aantal fysieke voordelen te beschrijven die een sportmassage kunnen geven, waaronder:

  • Verbetering van doorbloeding en zuurstof toevoer in spieren
  • Verminderen van spierspanning en spierpijn
  • Bevorderingen van afvoer afvalstoffen
  • Bevordert het herstel van spieren
  • Verbetering van mobiliteit door losmaken van spieren en fascia (bindweefsel)

Plan een sportmassage bij Fysio Hier

Ben je benieuwd of een sportmassage jou verder kan helpen? Ons team staat klaar om je te begeleiden en te helpen bij je herstel. Neem gerust contact op voor meer informatie of plan direct een afspraak online.

Of bel ons voor een afspraak

Fysio Hier bellen0413 289 694