Sportrevalidatie is een gespecialiseerde tak van fysiotherapie die gericht is op het herstellen van atleten tijdens en na blessures en het optimaliseren van de prestaties. Bij Fysio Hier hebben we uitgebreide kennis van sportgerelateerde blessures en de specifieke behoeften van sporters. We begrijpen de passie en toewijding die je hebt voor je sport en hoe vervelend het kan zijn als blessures je hierin beperken. Het is niet alleen de fysieke pijn die je belemmerd maar ook de mentale frustraties die erbij komen kijken.

Hoe ziet een sportrevalidatie traject er uit?

Een sportrevalidatie traject is een op maat gemaakt herstelprogramma dat sporters weer terug naar sport brengt. Dit traject omvat verschillende stappen en activiteiten om ervoor te zorgen dat jij als sporter veilig, effectief en met een verminderd risico op herhaling van blessures kan terugkeren naar sport.

De volgende stappen komen hierin aan bod:

 1. Screening en onderzoek
 2. Vaststellen van diagnose
 3. Opstellen van behandelplan
 4. Fysiotherapie in combinatie met opbouwende oefentherapie
 5. Pijnmanagement
 6. Sport specifieke training
 7. Educatie en preventie
 8. Terugkeer naar sport
 9. Eindevaluatie

Voor wie is sportrevalidatie geschikt?

Sportrevalidatie bij Fysio Hier is geschikt voor onder andere:

 • Individuele sporters
 • Teamsporters
 • Recreatieve sporters
 • Professionele atleten / topsporters

Ongeacht je sport of fitnessniveau, wij zijn hier om je te ondersteunen.

Wat kun je verwachten?

Onze praktijk beschikt over uitgebreide sportfaciliteiten. We hebben moderne apparatuur en materialen in huis om een optimaal herstelprogramma neer te zetten.

Ieder traject is uniek voor elke sporter en elke blessure. De duur van het traject varieert op basis van de ernst van de blessure. Het doel is om je te helpen sterker en veerkrachtiger terug te laten keren naar je sport en tegelijkertijd blessures in de toekomst te voorkomen. Het vereist toewijding, samenwerking tussen jou en de fysiotherapeut, eventueel andere zorgverleners en een gefaseerde aanpak voor een veilige terugkeer naar sportactiviteiten.

Plan een afspraak in om te starten met jouw sportrevalidatie

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ons team staat klaar om je te begeleiden en te helpen bij je herstel. Neem gerust contact op voor meer informatie of plan direct een afspraak online.

Of bel ons voor een afspraak

Fysio Hier bellen0413 289 694