Shockwave therapie is een geavanceerde behandelvorm voor pees- en spierblessures. Deze behandelmethode is ontworpen voor het verlichten en oplossen van de pees- en spierklachten. Het apparaat geeft schokgolven met veel energie, die zich als golven in de diepte van het aangedane weefsel kunnen verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat het genezingsproces van het weefsel versneld in gang wordt gezet.

Waarom kiezen voor shockwave therapie?

Snelle pijnverlichting

Shockwave therapie is bewezen effectief. Het kan snel pijn verminderen en de mobiliteit verbeteren, wat essentieel is voor een spoedig herstel.

Niet-chirurgisch

In tegenstelling tot chirurgische ingrepen is shockwave therapie niet-invasief en vereist het geen operatie met hiervan als gevolg een langdurig herstel. In veel gevallen kan er eerst voor shockwave therapie gekozen worden waardoor een operatie niet nodig is.

Gepersonaliseerd en effectief

Onze ervaren fysiotherapeuten zullen een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jou specifieke behoeften, zodat je de best mogelijke resultaten kunt bereiken. De wetenschap en praktijk laat zien dat shockwave bij veel klachten zeer effectief is.

Voor welke klachten is shockwave therapie geschikt?

Shockwave therapie kan effectief worden toegepast bij een breed scala aan klachten, waaronder:

  • Tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Hielpijn (hielspoor)
  • Achillespeesklachten
  • Scheenbeenklachten (shin splint / mtss)
  • Kniepeesklachten (Jumper’s Knee)
  • Schouderklachten (met of zonder kalkafzetting)
  • Gespannen spieren en triggerpoints

Wat kun je verwachten tijdens en na een behandeling?

Tijdens een shockwave behandeling wordt een speciale behandelkop met gel op het desbetreffende gebied geplaatst. Vervolgens worden korte pulsen van golven gericht op de pijnlijke plek. Dit proces stimuleert de doorbloeding, vermindert ontstekingen, stimuleert het oplossen van kalk (calcificaties) en bevordert het herstelproces. De behandeling kan enigszins als ongemakkelijk worden ervaren, maar dit duurt meestal slechts enkele seconden. Achteraf aan de behandeling ervaren de meeste personen direct verlichting van klachten. Voor het meest optimale resultaat zal de behandeling een of enkele keren herhaald moeten worden. Dit wordt altijd in overleg gedaan met een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Plan direct een shockwave behandeling in

Ben je benieuwd of shockwave therapie voor jou van toepassing is? Ons team staat klaar om je te begeleiden en te helpen bij je herstel. Neem gerust contact op voor meer informatie of plan direct een afspraak online.

Of bel ons voor een afspraak

Fysio Hier bellen0413 289 694